Stále populárnější cake pops neboli lízátka připravovaná z kombinace těsta smíchaného s jinými surovinami, už se zdaleka nepřipravují jen pro děti. Užívají si je i dospělí při různých příležitostech. Jednou z nich je třeba svatých Valentýn. Udělejte radost svojí lásce!
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 150 g mascarpone
- čokoládová pomazánka
- 2 bílé čokolády
- 2 lžíce tuku na pečení
- barvy na čokoládu
- tyčinky na lízátka
- ozdobné sypání
Postup
1. Smíchejte mouku s cukrem, pak do směsi přidejte olej, mléko a vejce a promíchejte.
2. Vymažte plech olejem a vysypte moukou. Na plech rovnoměrně rozprostřete těsto.
3. Pečte při 160 °C cca 10 minut.
4. Vychladlé těsto rozdrobte, smíchejte s mascarpone a čokoládovou pomazánkou tak, aby měla lízátka hutnou konzistenci.
5. Z lízátek tvořte pravidelné kuličky, do nich zapíchejte tyčinky.
6. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni společně se 4 lžícemi tuku na pečení a obarvěte ji podle nálady.
7. Lízátka namáčejte v čokoládě.
8. Na závěr je můžete posypat ozdobným sypáním.