Prosincové číslo časopisu F.O.O.D. vás zavede do kuchyně šéfkuchaře Jana Punčocháře. Čekejte krásná silná jídla intenzivních chutí a vůní. Dali byste si raději marinovaný srnčí hřbet nebo daňčí carpaccio? Nejspíš obojí. Celé menu je potom díky sommeliérovi Martinovi Kudrnovskému geniálně spárováno s víny. Nové rubriky patří pivu a barům. Zimními pivními speciály vás provede sládek Rostislav Toman, skvělými rumy publicistka a barmanka Soňa Hanušová.
Vánoční pečení s čokoládou a cukrářské triky, které z báječného činí dokonalé, připravila Veronika Fremd. Klasické cukroví potom vytahovala z trouby cukrářka Daška Tylčerová. Známá foodblogerka Karolína Fourová podrobně rozebrala máslo a ghí, takže od této chvíli už všichni mohou vědět, jak s nimi nejlépe naložit. K adventnímu pečení patří čokoláda, ba i karob, také vlašáky a aromatické koření včetně opojné vanilky, praktické informace o těchto pochutinách proto nesmí v prosincovém F.O.O.D.u. chybět.
A co by to byly Vánoce bez bramborového salátu? Šéfkuchař Martin Kortus jich připravil rovnou pět. Z jednoho základu spolu s ním snadno vytvoříte kromě klasiky třeba salát veganský či fancy. K salátu v Česku patří šupináč, inspiraci přinese rovnou náš národní poklad Třeboňský kapr.
Více informací se dozvíte ZDE