K podzimu patří i hrušky, takže pokud vám po výrobě tradiční české hruškovice náhodou nějaké zbudou, doporučujeme vyzkoušet tento hruškovo-čokoládový koláč k nakousnutí.
1. Předehřejte troubu na 180°C. Utřete máslo s cukrem, postupně po jednom přidávejte vejce a nakonec 50 gramů rozpuštěné hořké čokolády.Ingredience
Postup
2. Zvlášť smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec obě směsi smíchejte a přidejte mléko.
3. Připravte si formu na koláč a vyložte jí pečícím papírem. Oloupané hrušky postavte do formy, držte je za stopku a kolem nich nalijte těsto.
4. Dejte koláč do vyhřáté trouby a pečte asi 50 minut. Po vychlazení na pokojovou teplotu dejte ještě na chvíli do lednice a až poté krájejte a servírujte. Půjde to tak mnohem snadněji.
5. Nezapomeňme na polevu! Zahřejte smetanu a dejte do ní zbylou čokoládu nalámanou na kousky. Míchejte do rozpuštění čokolády, přidejte 2 lžíce vody a servírujte přelité přes jednotlivé porce koláče.