K podzimu patří různé druhy dýní a mezi nimi také máslová. Ta je sice z pohledu botaniky řazena mezi ovoce, ale tradičně se používá jako zelenina. Vyzkoušejte naplnit dýni slaninou a kozím sýrem, zapéct a pochutnat si na její sladké oříškové chuti. Jako bonus získáte pořádnou dávku vlákniny, vitamínu C, hořčíku a vitamínu A.
1. Předehřejte troubu na 180°C. Máslovou dýni omyjte a rozkrojte na dvě poloviny. Vyndejte semínka a kus dýně vydlabejte, aby vzniklo dost místa na náplň. 2. Vyložte plech pečícím papírem a položte na něj dýně řezem nahoru. Vydlabaný vnitřek dýně naplňte nakrájenou slaninou a na jemno nakrájenou pažitkou a zalijte smetanou. Navrch přidejte trochu pepře a kozí sýr. 3. Dejte zapéct do trouby předehřáté na 180°C na dobu asi jedné hodiny. Podávejte se lžící. Vydlabaný vnitřek dýně můžete použít například do polévky. Ingredience
Postup
Poznámky