Také jste jako veverky a máte ve spíži dostatek ořechů na zimu? Se spotřebou téhle úrody má problém asi opravdu málokdo. Připravte si z ořechů méně známé cukroví, které krásně doplňuje karamel a slané máslo.
1. Pořádně promíchejte, přidejte celé vejce a nakonec i mouku. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte dvě hodiny odpočinout v lednici. 2. Těsto rozválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrojte z něj jednotlivé porce, kruhy o průměru asi 12 cm. Připravte si formičky na tartaletky vymazané máslem a vysypané trochou mouky. Do formiček přendejte jednotlivé porce a přebytek těsta odřízněte nožem. Těsto na několika místech propíchněte vidličkou a formičky přendejte na plech. 3. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C po dobu asi 15-20 minut, dokud spodek nezačne zlátnout. Vyndejte z formiček a nechte vychladit. 4. Vyloupané ořechy (250 g vyloupaných ořechů) nechte několik minut opražit ve vyhřáté troubě. V pánvi rozehřejte cukr, až se začne tvořit karamel. Sejměte z plotny a opatrně přidejte slané máslo a nakonec také smetanu. Ořechy smíchejte s karamelem a náplň rozprostřete do upečených tartaletek.Ingredience
Postup