Snídaně, jak ji znají Angličani, by mnohým z nás vystačila na půl dne. V té klasické nesmí chybět vejce, slanina, párek, rajčata, žampiony, ovesná kaše, jam, fazole, atd. Jak tvrdí většina nutričních terapeutistů, snídaně je základem dne. Tak se ráno neodbývejte a připravte si plný talíř dobrot, které vás příjemně probudí a dodají energii. Naše varianta je bez masa, tudíž vhodná pro vegetariány.
Ingredience
- 100 g sýru Halloumi
- 4 křepelčí vejce
- 10 žampionů
- 2 hrsti baby špenátu
- 10 cherry rajčátek
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka bílých fazolí pouze ve šťávě (ne v rajčatech)
- 1 konzerva krájených rajčat
- 2 lžíce agáve sirupu
- 1 malý svazek rozmarýnu
- 1 malý svazek tymiánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Na pánvi nechte na rozpáleném olivovém oleji rozvonět dva stroužky nakrájeného česneku. Přidejte fazole, rajčata a sirup z agáve. Promíchejte, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen a fazole nechte probublávat, dokud nezhoustnou.
2. Nakrájejte jeden a půl stroužku česneku a žampiony. Rozpalte pánev s olivovým olejem a znovu na ní česnek nechte rozvonět. Pak přidejte žampiony, osolte a opepřete, ovoňte čerstvým rozmarýnem a tymiánem. Přisypte listy baby špenátu a nechte zavadnout. Přidejte rajčata. Promíchejte, rajčata nechte chvíli prohřát a na pánev rozklepněte dvě vejce. Smažte je asi 5 minut.
3. Sýr Halloumi nakrájejte na centimetrové plátky a na troše olivového oleje orestujte.