Pojďte grilovat po asijsku! Stačí jen připravit a nakrájet zeleninu a sýr, rozpálit gril a pak na pánev wok přihazovat v rychlém sledu všechny suroviny. A navíc vyzkoušíte rovnou všechny tři nejtypičtější asijské omáčky!
1. Nejprve vložte do grilu pánev wok a dejte gril rozpálit. Oškrábejte zázvor a nakrájejte ho na malinké kostičky. Tofu nakrájejte na kostičky. Papriku omyjte, vykrájejte a nakrájejte na větší kousky. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na šikmá kolečka. 2. Do woku vlijte dvě lžíce rostlinného oleje a po chvilce dejte restovat připravený zázvor a tofu. Stále míchejte nebo prohazujte. Restujte asi 1,5 minuty, pak přidejte papriku a stále míchejte. Po cca 1,5 minutě přidejte jarní cibulku, kešú oříšky a míchejte. Ochuťte rybí omáčkou, sójovou omáčkou, omáčkou sriracha, lžící limetové šťávy a vsypte sójové klíčky. Minutu restujte. 3. Servírujte do hlubokého talíře, posypte nasekanými kešú oříšky a můžete podávat. Omáčka sriracha je nejznámější a nejpoužívanější chilli omáčka pocházející z Thajska. Jejím základem je pasta z chilli papriček, česnek, ocet, sůl a cukr. Používá se hojně nejen v thajské, ale i vietnamské kuchyni a kromě dochucování pokrmů je možné ji použít např. i jako náhražku za kečup.
Konzumace chilli papriček pomáhá snižovat cholesterol, podporuje trávení, a tím zrychluje metabolismus. Navíc chilli snižuje chuť na sladká a tučná jídla, a tak vede k podpoře hubnutí. Zlepšuje také náladu, pomáhá při problémech se spánkem a ochlazuje v horkém počasí. Ingredience
Postup
Poznámky