Na Zelený čtvrtek by se podle tradice měly jíst luštěniny a jiná zelenina. Preferuje se hlavně jak jinak než zelená barva. Po dlouhé chladné zimě potřebuje tělo něco lehkého, osvěžujícího a plného vitaminů. Takový je přesně náš hráškový salát. K němu vám přejeme dobrou velikonoční chuť.
Ingredience
- 100 g slaniny
- 300 g mraženého hrášku
- 100 ml smetany
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 g vašeho oblíbeného sýru
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Postup
1. Do vlažného vývaru dejte rozehřát mražený hrášek.
2. Slaninu nakrájejte na proužky a osmahněte na sucho na pánvi.
3. Cibuli nakrájejte na menší stroužky a nechte krátce osmahnout na tuku, který se uvolnil ze slaniny, případně přilijte trochu oleje.
4. Sýr nastrouhejte na struhadle s velkými oky.
5. Do pánve dejte hrášek, cibuli, slaninu, zalijte smetanou a míchejte, dokud smetana nezhoustne. Osolte, opepřete a podávejte posypané sýrem.