Co mám pořád dělat k obědu? To je otázka, kterou opakují snad všechny generace. 🙂 Zařaďte do svého jídelníčku talíře plné zdravých surovin, které vás nabijí energií. Stačí se naučit pár jednoduchých postupů přípravy a vědět, z čeho vybírat. Na Buddha bowls se navíc dají využít zbytky, která vám zbydou v kuchyni, tím také ušetříte peníze.
Mísy plné barevné zeleniny, ať už syrové nebo vařené, obilovin, bílkovin, zdravých tuků, připomínají velké Buddhovo břicho. Podle jedné legendy se tyto talíře jmenují právě podle Buddhy.
Tyto ingredience použijte na přípravu Buddha bowls:
OBILOVINY:
RÝŽE
Pokud chcete z rýže dostat co nejvíc výživných látek, používejte hnědou rýži. Má také lepší chuť. Protože příprava rýže trvá dlouho, nejlepší bude, pokud do Buddha bowl použijete hnědou rýži, která vám zbyla od včerejšího oběda.
COUS COUS
Je velmi jednoduchý na přípravu, hotový ho máte raz dva. Sám o sobě je velmi chutný, proto ho stačí jen dosolit a zakápnout olivovým olejem a pochutnáte si na něm.
QUINOA
Tato drobná obilovina je stejně jako cous cous velmi rychlá na přípravu. Nepotřebuje žádná složitá dochucovadla. Případně ji můžete dochutit sojovou omáčkou.
BULGUR
Bulgur, neboli předvařená nalámaná pšenice, je podle nás nejlepší v tabboulehu, s rajčaty a spoustou hladkolisté petrželky. Pokud tento salát máte hotový, použijte ho k přípravě Buddha bowl, pokud ne, stačí bulgur použít samotný s nějakou dobrou zálivkou. Třeba z oříšků kešu.
POHANKA
SOBA NUDLE
Vyrábějí se z pohanky, jsou tedy mnohem zdravější variantou, než klasické těstoviny. Mají ne příliš lákavou hnědou baru, tím se ale nenechte odradit. Pokud vám chutná pohanka, soba nudle si jistě zamilujete.