Hlávkový salát

Klasika, kterou známe všichni. Skvělý je samotný nebo v kombinaci s jinými druhy salátu. My ho máme nejradši se zálivkou ze zakysané smetany, tady je recept: 200 ml zakysané smetany, balsamikový ocet, cukr, sůl, pepř, nasekané čerstvé bylinky.
Také je skvělá jogurtová zálivka s citronem: 4 lžíce medu, 500 g řeckého jogurtu, 4 lžíce sladké smetany. Nakonec vmíchejte šťávu z jednoho citronu a dochuťte.
Římský salát

Má trpčí, robustní listy, které se hodí i k těžším, chuťově výraznějším zálivkám/omáčkám. Tady je postup přípravy naší oblíbené zálivky: v mixéru rozmixujte dva stroužky česneku, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžičku worcesterské omáčky, 100 ml olivového oleje, 50 g parmezánu, pepř, sůl, sardelové filety, 0,1 l červeného vína, 1 lžíci hořčice.
Polníček

Tento lehoučký a svěží salát obsahuje spoustu železa a minerálů, v zimě je proto velmi vyhledávaný. Vyzkoušejte s tímto dresinkem a věříme, že si pochutnáte: 1 lžíce brusinek, 1 lžíce portského, 2 lžáce balzamikového octa, 3 lžíce olivového oleje, lžičku cukru, sůl, pepř.
Rukola

Má ořechovou příchuť, je velmi dobrá v kombinaci s pečivem a pomazánkami, stejně tak i v salátu nebo samotná jako příloha. Doporučujeme ji ochutnat s ořechovou zálivkou: 4 lžíce červeného vinného octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce nasekaných vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, 150 ml vody, tabasco, pepř, sůl.