Vepřová plec je vaším oblíbeným pokrmem? Proč si ale nedopřát tento recept originálním způsobem? Jak je to myšleno? Co takhle si doma připravit vepřovou plec na mexický způsob? Nemusíte se bát toho, že by se jednalo o složitý pokrm. Jde jen o přidání určitých ingrediencí. Právě tyto ingredience vám zajistí to, aby se jednalo o mexický způsob vepřového masa.
Plec ala mexiko
Jako první se podíváme nejenom na ingredience, které z pokrmu udělají mexický způsob, ale také na ty, jež patří mezi ty hlavní. Tím je například vepřová plec. Té budete potřebovat k přípravě tohoto pokrmu 1 kilogram. Dále nesmíte zapomenout na 8 středních brambor, které budete vařit společně se slupkou. Kromě těchto surovin si připravte také 1 sáček mražené mexické zeleniny, 4 cibule, 2 stroužky česneku, koření na grilovanou zeleninu, mexické koření, koření na pečení, olivový olej, sůl a 3 lžíce Salsy Fajito. Na závěr nezapomeňte také na trochu kmínu.
Maso je potřeba v první řadě trochu podusit pod poklicí. Nezapomeňte jej trochu poprášit, a to mexickým kořením a kořením na pečení. Kromě přidání koření je možné maso ještě osolit. Postupně přidáváme špetku kmínu, plátky česneku a 3 cibule. S vodou to nepřeháníme. Je lepší vodu přilévat, než to s ní na začátku přehnat. Necháme podusit ze všech stran. Nyní si připravíme brambory. Ty si nakrájíme na plátky a poté vložíme na předem připravený plech nebo pekáč. Ten je potřeba trochu pokapat olejem. Opět můžete brambory posolit. Opět přidáme mexické koření.
Jak pokračovat s přípravou masa na mexický způsob?
Jakmile budete vkládat brambory do trouby, je potřeba myslet na to, že kromě tohoto pekáče přidáte také dušené maso. Do trouby totiž přijdou společně. Cibuli nakrájíme na půlkruhy. Tyto půlkruhy osmažíme na oleji. V momentě, kdy cibule zezlátne, přidáme všechnu zeleninu. Po uplynutí 5 minut poprášíme kořením. Pokrm trochu posolíme a přidáme Salsu Fajito. Maso přidáme do trouby ve chvíli, kdy je měkké a necháme péct na 220 stupňů celsia. Brambory přidáme až po 15 minutách.