Vepřová plec se dá udělat i na jiný způsob, než na který jste zvyklí. Jedním z nich je například vepřová plec po mexicku. Pokud nevíte, jak si takový recept připravit, nezoufejte. Ze vším vám velice rádi pomůžeme. Udělejte si mexický den a připravte si tento recept během dopoledne. Uvidíte, že vám tento pokrm bude chutnat. Pojďme se na to společně podívat.
Jak připravit vepřovou plec po Mexicku
V první řadě je nutné si připravit potřebné ingredience. Víte, jaké budete potřebovat suroviny k přípravě výše uvedeného receptu? Že ne? Nezoufejte, protože vám poradíme veškeré potřebné suroviny, a to od A po Z. Na přípravu vepřové plece po Mexicku potřebujete 1 kg vepřové plece, 8 středních brambor, sáček mražené mexické zeleniny, 4 cibule, 2 stroužky česneku, mexické koření, koření na grilovanou zeleninu, olivový olej, koření na pečení, sůl, kmín a Salsu Fajito. Jakmile máte suroviny připravené, můžete se přesunout k samotné přípravě pokrmu.
Maso jako první necháme dusit pod poklicí. Dusit by se mělo již s mexickým kořením a kořením na pečení. Poté přidáme ještě trochu soli a špetku kmínu. Dále přidejte také 3 cibule a nakrájený česnek na jemné plátky. S vodou to příliš nepřeháníme. Je daleko lepší postupně přilévat. Nyní nakrájíme brambory na plátky. Vezmeme pekáč a nakapeme trochu oleje a plátky následně rozložíme tak, aby se nedotýkali sebe. Necháme trochu posolit a opět poprášit mexickým kořením. Do trouby přidáme i s dušeným masem.
Jak dokončit vepřovou plec po Mexicku?
Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme smažit na oleji. Jakmile zezlátne, můžeme přidat zeleninu. Po uplynutí pěti minut necháme poprášit kořením na grilovanou zeleninu a necháme přisolit. Nezapomeňte přidat také Salsu Fajito. Ve chvíli, kdy je maso měkké, vložíme jej do trouby, a to na 220 stupňů celsia po dobu asi 15 minut. Vepřová plec se poté může začít servírovat.