Vepřová žebírka po Asijsku jsou skvělým receptem, jak si doma udělat originální pokrm, který si denně bezesporu nepřipravujete. Proč si doma připravovat pokrmy, jež znáte jako své boty? Stačí změnit nebo přidat pár ingrediencí a náhle je z pokrmu úplně jiný recept. Povíme vám, jak si připravit vepřová žebírka po Asijsku. Uvidíte, že vám tento recept bezesporu zachutná.
Vepřová žebírka po Asijsku jsou originálním receptem
K přípravě tohoto receptu je zapotřebí o něco více surovin než k jiným pokrmům. Uvidíte, že příprava výše uvedeného receptu ale stojí za to. Jaké ingredience budete potřebovat? Připravte si 1 kg vepřových žebírek nízkých, pepř, sůl, 2 lžíce koření pěti vůní, 2 lžíce olivového oleje, zázvor, 3 stroužky česneku, chilli vločky, 6 lžíc teriyaki omáčky, 2 lžíce medu, 3 lžíce rýžového octu, 250 ml kuřecího vývaru, 2 ks jarní cibulky. Tyto ingredience je zapotřebí si zakoupit k přípravě vepřových žebírek po Asijsku. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy receptu.
Žebírka je potřeba očistit od blanky. Tu jednoduše stáhnete během pár vteřin. Jakmile máte žebírka očištěna, oddělte je od sebe na jednotlivá žebírka. Poté je opepřete a osolte. Na závěr ještě žebírka posypte kořením pětí vůní, a to tak, aby se dostalo přímo do masa. V této fázi si připravíme pánev. Pánev by měla být odolná i proti troubě. Na pánev nalijte trochu olivového oleje. Žebírka následně na pánev položte tak, aby nepřekážela mezi sebou. Zázvor a česnek nakrájíme na tenčí plátky. Žebírka opékáme a čas od času obracíme po všech stranách. Jakmile budou hněda, posypeme je zázvorem a česnekem.
Jak pokračovat s přípravou pokrmu?
Po posypání česneku žebírka ještě zakápneme teryaki omáčkou a chilli vločkami. Přidáme také rýžový ocet a med. Takto necháme zalít kuřecím vývarem. Necháme přivést k varu a poté ochutnáme, jak žebírka chutnají. Na pánev můžeme přidat i jarní cibulku. To už bude záviset čistě jen na vás. Žebírka ještě vložíme na dobu 45 minut do trouby, a to na 160 stupňů celsia. Po uplynutí této doby otočíme a opět necháme péct na dobu 45 minut. Po dokončení lze vepřová žebírka servírovat.