Závitky dim sum nejsou nic jiného, než náplně zabalené v těstu. Může se jednat jak o závitky, tak o taštičky. Náplň použijte jak zeleninovou, tak i masovou.
Ingredience:
- ¼ – ½ čínského zelí
- 1-2 červené cibule
- 1-2 mrkve
- 4 lžičky rostlinného oleje
- 400 g mletého vepřového masa
- 4 PL světlé sójové omáčky
- 1 PL sezamového oleje
- 1 balení těsta na jarní závitky (40 plátů; čtverce o straně 25 cm)
- 4 PL rybí omáčky
- 1 vejce na potření závitků
- rostlinný olej na smažení
Ingredience na omáčku:
- 2 PL cukru krupice
- 2 PL octa
- 2 PL rybí omáčky
- 2 lžíce vody
- 2 nakrájené červené chilli papričky nebo česneko-zázvorovou pastu
Postup:
- Maso osmahněte na pánvi, poté přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, zelí a smažte 10 minut. Poté dochuťte, nechte vychladit.
- Zabalte do těsta, strany, které balíte k sobě, potřete vejcem a osmažte ze všech stran. Namáčejte do omáčky smíchané ze všech surovin.