Květáková polévka patří mezi základy kuchyně. Pokud byste si tento pokrm chtěli připravit i u sebe doma, nic vám v tom nebude bránit. Stačí se jen zaměřit na níže uvedené ingredience a samotný postup. Během 30 minut následně budete mít na stole talíř s květákovou polévkou. Vynikající pokrm, jež si můžete dopřát i k večeři.
Květáková polévka je základem kuchyně
K přípravě květákové polévky nebudete potřebovat příliš mnoho ingrediencí. Další obrovskou výhodou je cena ingrediencí. Květáková polévka není náročná ani po finanční stránce. Přitom její chuť je přímo vynikající. Jaké ingredience byste si měli připravit? Na květákovou polévku budete potřebovat cibuli, lžíci sádla, 3 ks brambor, květák, 700 ml masového vývaru a 2 ks vejce. To není vše, protože je zapotřebí přikoupit ještě drcený muškátový oříšek a kmín, a to k dochucení polévky. U kmínu přidáme 1 lžíci a u muškátového oříšku 1 lžičku.
Jakmile máme ingredience připravené, můžeme se pustit do samotné přípravy pokrmu. Jako první si necháme zpěnit cibulku, a to pomocí sádla. V momentě, kdy zezlátne, je potřeba přidat nakrájený květák. Takto necháme zalít masovým vývarem. Nemusíte se bát použít masox. Ten dodá polévce tu správnou chuť a barvu. Následně necháme vařit do změknutí květáku. Je dobré proces neustále hlídat, aby se polévka nepřevařila. Jak se říká, všeho moc škodí. Tento slogan platí i v případě vaření. Jak pokračovat s přípravou polévky dále?
Ještě nemáme hotovo!
V této fázi si vezměte ruční mixér. Tím květákovou polévku trochu pomixujeme a poté přidáme pepř a sůl. Zapomenout byste neměli také na muškátový oříšek. Tím přidávání ingrediencí zdaleka nekončí. Po přidání výše uvedených ingrediencí přidáme ještě nakrájené brambory a rozkvedlaná vajíčka. Opět necháme vařit, a to po dobu asi 10 minut. Jinými slovy do změknutí brambor. Na závěr ještě dochutíme, jestliže sůl a pepř není příliš výrazná. Můžete začít servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.