Masovou nádivku jste doposud nikdy doma nepřipravovali? Máte pocit, že byste ji nedokázali připravit? Hluboce se mýlíte. Stačí se jen držet níže uvedeného postupu. Následně sami vyhodnotíte, že se nejedná o nijak složitý proces. Kromě dodržování postupu je potřeba si připravit potřebné suroviny. S přípravou surovin vám rovněž pomůžeme.
Suroviny na masovou nádivku
Jaké suroviny budete potřebovat k přípravě masové nádivky? Jako první si připravíme 300 g uzeného boku, 300 g kuřecích prsou a 300 g vepřové plece. Dále si stranou připravte sůl, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření. Masová nádivka se neobejde také bez 6 rohlíků, 5 snítek rozmarýnu, petrželky, mletého černého pepře, muškátového oříšku, 5 vajec a 1 bílku. Ten slouží pro potření nádivky. Na závěr si připravte také strouhanku a máslo. V této fázi máte všechny potřebné suroviny připravené. Můžete se pustit na přípravu masové nádivky.
Vezmeme si hrnec a do něho nalijeme vodu. Následně vodu osolíme a přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Poté ještě přidáme vepřovou plec a uzené maso. Takto necháme vařit po dobu asi 70 minut. Jakmile budete v polovině vaření, přidáme k surovinám také kuřecí maso a necháme vše dovařit doměkka. Po vychladnutí maso nakrájíme na menší kousky. Rohlíky je potřeba rovněž nakrájet, jen s tím rozdílem, že ty se budou krájet na kostičky. Oboje přidáme do mísy a promícháme s lístky rozmarýnu a petrželky, kterou nasekáme. Celou směs posolíme a popepříme. Přidáme také muškátový oříšek.
Jak recept dokončit?
Do směsi přidáme ještě žloutek. Z bílků si připravíme tuhý sníh. Do nádivky přidáme ještě 50 ml vychladlého vývaru. Postupně promícháme a necháme zpracovat sníh. Vezmeme si zapékací mísu a necháme ji vymazat máslem. Následně vysypeme strouhankou. Poté naplníme nádivkou a necháme péct po dobu 40 minut, a to na 170 stupňů celsia. Na závěr potřeme povrch rozšlehaným bílkem a opět necháme zapéct. Tentokrát jen na 2 minuty.