Jahody se dají považovat za jedno z nejoblíbenějších ovocných druhů vůbec. Pokud si chcete dopřát něco sladkého a spojit to s výše uvedeným ovocem, pak vám doporučujeme jahodový koláč. Ten dokážete připravit do 45 minut. Následně necháte jahodový kolář uležet a poté už se můžete pustit do jeho konzumace. Nyní se ale pojďme podívat na to, jak takový jahodový koláč připravit.
Jahodový koláč
Jako první si připravte 300 g jahod. Dále je potřeba se zaměřit na potřebné suroviny pro zpracování těsta. Jaké suroviny je nutné si připravit pro těsto? Začneme s 1 hrnkem cukru, 0,5 hrnkem oleje, 2 ks vejci, 1 hrnkem mléka, 2 hrnky polohrubé mouky a kypřícím práškem. Tím ovšem příprava nekončí. Je potřeba se zaměřit ještě na drobenku. I ta si vyžaduje své ingredience. Jaké ingredience naopak budete potřebovat pro přípravu drobenky? Na tu si vezměte 2 lžíce másla, 3 lžíce cukr moučky a 0,5 hrnku hrubé mouky. V této fázi máte připravené veškeré ingredience pro přípravu receptu.
V první fázi se zaměříme na přípravu dvou hrnku polohrubé mouky, hrnku mléka, půl hrnku oleje, dvou vajíček, hrnku cukru a kypřícího prášku. Tyto ingredience v první řadě smícháme a vytvoříme z nich těsto. Ideálním nádobím je bezesporu mísa. Poté si necháme vymazat plech, který ještě posypeme moukou. Na plech vylijeme připravené těsto. Následně začneme skládat půlené jahody. Vkládání by mělo být rovnoměrné. Ve finální částí si z hrubé mouky, másla a cukru připravíme drobenku. Tu nasypeme na připravený koláč. Jak tento vynikající pokrm dokončit?
Poslední část receptu
Na závěr je potřeba nechat rozehřát troubu, a to na 180 stupňů celsia. Koláč vložíme do trouby a necháme péct do fáze, kdy kraje začnou chytat zlatavou barvu. Jakmile se tak stane, jahodový koláč vyndáme z trouby. Poté je důležité, aby koláč vychladl. Po vychladnutí můžete začít servírovat. Jahodový koláč lze ještě posypat moučkovým cukrem pro zlepšení chutě.