Polévky patří mezi oblíbené pokrmy. Převážně tvoří jakýsi první chod obědového menu, nebudeme-li počítat samotný předkrm. Na druhou stranu ten si lidé dopřávají maximálně v restauracích. V domácím prostředí se zaměřují zejména na polévky a následně na hlavní chod. Prozradíme vám, jak si připravit rajčatovou polévku svépomocí ve své kuchyni.
Rajčatová polévka jako výborný pokrm k obědu
Je potřeba si nejprve připravit ingredience, bez kterých rajčatovou polévku nepřipravíte. Počítejte s tím, že na přípravu rajčatové polévky bude zapotřebí více ingrediencí, než mnohdy člověk potřebuje například na hlavní chod. Jaké ingredience byste si měli k přípravě pokrmu připravit? V první řadě se neobejdete bez 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 1 ks cibule, 1 ks chilli papričku, 2 lžic olivového oleje, 1 lžičky sladké papriky, 400 g sterilovaných krájených rajčat, 200 g předvařené čočky, 1 lžíci sušeného oregána, 800 ml zeleninového vývaru, 2 lžiček černého kmínu, 1 hrstky hladkolisté petržele, soli a pepře.
Jako první si nakrájíme najemno cibuli a chilli papričku. Dále si nakrájejte na kostky kořenovou zeleninu. Nyní si připravíme hrnec, do kterého nalijeme trochu oleje a poté v něm necháme orestovat zeleninu. Orestování by mělo trvat přibližně 4 minuty. Po zhotovení odstavíme a necháme rozpustit papriku. Jakmile je i tento proces dokončen, vrátíme na sporá a přidáme rajčata z plechovky. Dále nezapomeňte na přidání čočky, oregána i vývaru. Takto necháme povařit zhruba po dobu 30 minut.
Jak dokončit rajčatovou polévku?
Polévku necháme na závěr rozmixovat a poté ji dochutíme solí, pepřem i kmínem. Opět dochucujeme podle svého uvážení a chuti. Po dochucení můžeme začít servírovat. Servírovat můžeme s chilli papričkou a nakrájenou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť. Rajčatová polévka je vhodná nejenom k hlavnímu chodu, ale také na večeři s pečivem. Jedná se o relativně sytou polévku, jež dokáže naplnit každé bříško.