Rádi vás seznámíme s receptem na skandinávskou rybí polévku. Patří rybí polévka mezi vaše oblíbené pokrmy? S největší pravděpodobností nejste jediným strávníkem, který tento pokrm vyhledává. Pokud jíte rybí polévku pouze na Vánoce, je nejvyšší čas popřemýšlet nad tím, proč si tuto polévku nepřipravit i mimo výše uvedené svátky. Skandinávskou rybí polévku si můžete připravit kdykoliv.
Chutná rybí polévka
Pokrm je i o vybraných ingrediencích. Jedině tak docílíte toho, že pokrm bude chutnat přesně tak, jak by měl. Pokud si nevíte rady s přípravou ingrediencí, nezoufejte. I s tím vám velice rádi pomůžeme. Zajímá vás, jaké ingredience je potřeba si připravit na rybí polévku? Na rybí polévku si připravte přibližně 500 až 1000 g ryb, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, polovinu malého celeru, trochu másla, 1 l vývaru z ryb, sůl, pepř a smetanu. Sůl a pepř bude záviset na vaší chuti. Důležité je se zaměřit na výše uvedené suroviny. Ty se vám postarají o to, aby byl váš pokrm přesně podle našeho receptu.
Ingredience máte připravené, a tak se můžete pustit do přípravy samotného pokrmu. Vezměte kořenovou zeleninu a tu následně orestujte na másle. Po orestování kořenové zeleniny zalijeme vývarem, který máme připravený z ryb. Podle chuti osolíme a opepříme. Jakmile dokončíme tento proces, necháme povařit. Poté rozmixujeme a přidáme smetanu, která má 12 %. Takto necháme prohřát, aby polévka dostala tu správnou chuť. V další fázi je potřeba přidat uvařené rybí maso. Opět můžeme osolit a opepřit. Rovněž podle svého uvážení a chuti. Ne každý má rád osolená jídla.
Jak dokončit rybí polévku?
Rybu je možné použít prakticky jakoukoliv. Rybí polévka nemusí být připravená pouze z kapra. Na druhou stranu je kapr pro rybí polévku základem. Rybí polévku je ale možné připravit také z tresky. Uvařenou rybí polévku můžeme poté servírovat s pečivem.