Také jste poslední měsíce propadli domácímu pečení sladkých dobrot? Potom si jistě budete chtít do špajzu připravit fialkový cukr na jejich zdobení. My vám poradíme jak. Fialková sezóna je právě teď, tak na nic nečekejte a po přečtení postupu hurá na fialky!
Ingredience:
- 30 g cukru krystalu
- 2 hrsti fialek
Postup:
- Na fialky se vydejte na místo, o kterém víte, že není vyhledávané mezi pejskaři. Natrhejte dvě hrsti čistých fialek, květy doma totiž nebudete omývat.
- Květy vložte společně s cukrem do mlýnku a umelte. S mletím to nepřehánějte, aby cukr nebyl pak moc jemný.
- Fialkový cukr krásně vynikne na světlých dezertech. Ty navíc ozdobte čerstvými fialkami.
Připravte si také: FIALKOVÝ SIRUP PROTI KAŠLI