Celerovou polévku si dokáže každý připravit sám, bez pomoci druhých osob. Nezáleží teď na tom, zda jste začátečníkem či nikoliv. Celerová polévka patří mezi velice jednoduché pokrmy, jež připravíte během několika málo minut. Pokud patříte mezi strávníky, kteří rádi jedí polévky, pak je tento pokrm určen převážně pro vás. Celerová polévka bezesporu patří mezi chutné pokrmy.
Připravte si celerovou polévku
Jaké ingredience jsou potřebné pro celerovou polévku? Pokud chcete připravit kvalitní celerovou polévku, pak se zaměřte na suroviny. Ty jsou pro každý pokrm důležité. Jaké tedy ingredience je potřeba si připravit? V první řadě si připravte 1 ks celeru, 2 ks mrkve, 1 ks cibule a sůl. Dále nesmíte zapomenout také na černé koření, 1 dl octu, 200 ml sladké smetany a petrželovou nať. Tyto ingredience vám postačí k tomu, abyste si dokázali připravit chutnou a zároveň kvalitní celerovou polévku.
V této fázi se můžete pustit do přípravy pokrmu. Jako první nakrájíme najemno celer a mrkev. Poté vezmeme máslo a pánev a necháme na něm opražit cibulku. K tomu přidáme celer a mrkev a necháme krátce podusit. Takto osolíme, okořeníme a zalijeme vodou, přibližně asi 800 ml. Jakmile máte proces hotový, necháme vařit, a to do doby, než zelenina nezměkne. Nyní je nutné odebrat část polévky a rozmixovat ji najemno. Po dokončení této částí nalijeme zpět do polévky. Blížíte se k finálním krokům. Co je potřeba udělat pro dokončení této polévky?
Dokončujeme celerovou polévku
Přidejte smetanu a najemno nakrájenou petrželovou nať. Na závěr dochutíme polévku pomocí octu. Po dolití octu necháme projít opět bodem varu. Podávat polévku můžete s čerstvým rohlíkem nebo jiným druhem pečiva. Přejeme vám dobrou chuť. Příprava není nijak náročná, jak již bylo uvedeno v předchozích odstavcích.