Touto ozdobnou technikou můžete zdobit větší kusy téměř jakéhokoliv ovoce nebo zeleniny. Zahrajte si na chvíli na řezbáře a když se vám to hned nepovede, nevadí. Nevzhledný kus zeleniny nebo ovoce nařežte na menší kousky a použijte do salátu. Na světě už této zábavě propadlo tolik lidí, že se v ní dokonce pořádají mistrovství a olympiády.
Každý zná květy z ředkviček, rajčat a spirály z okurek. S těmito druhy se dá také dobře pracovat, protože nestojí tolik peněz a dobře se na nich naučíte základní techniku.
Pokud chcete začít vyřezávat, exituje několik knižních titulů, které vám v začátcích pomohou. Inspiraci také najdete na internetu. K vyřezávání nepotřebujete drahé vybavení, pro začátek stačí obyčejný kuchyňský nožík, škrabka. Ve specializovaných obchodech seženete různé pomocníky, kteří vám při pokročilejším vyřezávání usnadní práci. Inspirujte se naší fotogalerií a hned to sami vyzkoušejte. Uvidíte, že se u toho budete bavit. Vyřezávání můžete naplánovat jako zábavný program s přáteli.