Ke grilovanému masu máme rádi lehké přílohy, krásně ho doplní. Vychlazený bramborový salát je naší letní stálicí. Tento je určený vyznavačům pálivého.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 2 červené cibule
- 4 chilli papričky
- kopr
- tymián
- olivový olej
- ocet
- med
- citron
- hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvařte brambory ve slupce, vychlazené je oloupejte a dejte do lednice do druhého dne.
- Nakrájejte je na osminy a připravte zálivku: smíchejte dvě lžíce olivového oleje se lžící octa, lžící hořčice, dvěma lžičkami medu, zakápněte citronem, osolte a opepřete.
- Nakrájejte cibuli na proužky. Nasekejte kopr a tymián. Papričky na tenká kolečka. Vše smíchejte, dejte vychladit a podávejte k čerstvě ugrilovanému masu.