Pokud je vašim koníčkem gastronomie, jistě jste nepřehlédli workshopy, které pořádá MAKRO Akademie. Zve si ty největší hvězdy světové gastronomie, a vám tak dává příležitost se od nich naučit spoustu věcí a zjistit tajemství jejich úspěchu.
Špičkový šéfcukrář René Frank dlouhé roky připravoval ty nejnáročnější dezerty v berlínské restauraci La vie, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami. Úspěšně také rozběhl vlastní projekt dezertů skloubených s barmanskými drinky v dezert baru CODA v Berlíně. A právě s originálními dezerty této restaurace seznámil také účastníky workshopu v MAKRO Akademii. Pod taktovou Reného Franka společně připravili šest netradičních dezertní chodů, ve kterých se mísily chutě ovoce, zeleniny i sýrů.
Všechny dezerty se skládaly ze dvou či třech ingrediencí. Zajímavým propojením chutí byla kombinace ananasu, fialové karotky a sójového mléka či dýně, mandarinky a sladké kukuřice. „Tuto kombinaci jsem vytvořil, když jsem se nechal inspirovat dýňovou tartaletkou. Moc mi chutnala a hned jsem přemýšlel, kam bych to posunul,“ vysvětluje René Frank.
Všechny chystané workshopy naleznete ZDE.