K jaru a létu neodmyslitelně patří bublaniny. Jsou nadýchané a voňavé, jako procházka za letní noci. Můžete je péci jak s čerstvým sezonním ovocem, tak s mraženým. Předpokladem je, aby bublanina byla vláčná, a to ta naše je. Vychutnejte si bublaninu na tisíc způsobů díky kombinaci s nejrůznějším ovocem.
Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 500 g ovoce
Postup:
- Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
- V jiné míse smíchejte kypřicí prášek s moukou.
- Smíchejte vše se smetanou a špetkou soli.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte plech máslem a vysypte ho moukou. Na plech rovnoměrně rozlijte těsto, posypte ho ovocem a pečte cca 30 minut.