Pořádně si užít babí léto a ideálně venku, to je kulinární výzva zářijového vydání časopisu F.O.O.D. Dozvíte se, co všechno se pro vás připravuje na poslední srpnovou neděli, která tradičně patří F.O.O.D. pikniku. Na Ladronce to bude hodně mlsná jízda s Romanem Paulusem, Josefem Maršálkem, vítězkou soutěže MasterChef Veronikou Beskydiarovou zvanou Besky a mnoha dalšími hvězdami současné gastroscény.
A jede se dál. Na houby vás v září vezme Šumavská houbička Lucie Drozdová, jejíž houbařský kanál na YouTube láme rekordy, na ryby potom několikanásobná mistryně světa v rybolovu Kateřina Marková. Skvělá jídla z úlovků z našich lesů a vod navařil šéfkuchař francouzské restaurace Le Terroir Jakub Čadina. O fine dining se tentokrát postaral Vinohradský Parlament, těšit se můžete na vyhlášené borůvkové knedlíky s pistáciovou drobenkou či škvarkový knedlík s trhaným kachním stehnem.
Lea Siekel si zase vzala za své chalupaření, pekla buřty na pivu, vařila fazolový guláš, zavařovala vepřové i zeleninu. A zavařovat se bude v této sezoně také nadivoko s kuchařem Tomášem Reisingerem. Chybět nesmí ani inspirace z nové kuchařky. Jste zvědaví, jak si ji vymyslela a připravila Besky? Zjistíte to v zářijovém F.O.O.D.u.