Dejte šanci červené řepě i přes vaše neblahé zkušenosti ze školní jídelny a i přesto, že kluci řeknou, že řepa se svojí barvou rozhodně řadí mezi potraviny pro holky. Její zdravotní přínos ale stojí za to, abych ji zařadili do svého jídelníčku. Posuďte sami: obsahuje velké množství vitaminu C, B, A, minerály, bílkoviny, vlákninu a antioxidant betanin. Její konzumace zvýší odolnost organismu proti nachlazením. Vyzkoušejte dnes výborný hummus z řepy a nedejte bacilům šanci.
Ingredience
- 1 řepa
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžíce tahini
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Oškrábejte řepu. Zabalte ji do alobalu a pečte 40 minut.
3. Nechte vychladnout.
4. Do mixéru dejte cizrnu, česnek, citronovou šťávu, tahini pastu, sůl pepř a vychladlou řepu a rozmixujte do hladka.
5. Dochuťte. Podávejte vychlazené s bagetou nebo toasty.