Vánoční svátky jsou za námi a možná vám zůstala nepoškozená vánočka nebo cukroví. Co s nimi udělat? Můžete je samozřejmě sníst, ale pokud byste rádi vyzkoušeli něco nového a originálního, máme pro vás skvělý tip! Využijte zbylé pečivo a připravte si parádní žemlovku. Tato sladká pochoutka je jednoduchá na přípravu a určitě potěší celou rodinu. Připravením žemlovky také ušetříte peníze i čas, protože nemusíte chodit do obchodu pro další suroviny. Tak co říkáte? Zkusili byste to?
Skvělý tip na využití zbylého pečiva: Parádní žemlovka
Příprava žemlovky je velmi jednoduchá. Nejprve nakrájejte zbylou vánočku nebo cukroví na menší kousky a dejte do mísy. Poté smíchejte vejce s mlékem, vanilkovým extraktem a trochou cukru a tuto směs nalejte přes nakrájené pečivo. Nechte chvíli odpočinout, aby se pečivo nasáklo tekutinou.
Potom stačí pouze přendat směs do zapékací formy a péct ve vyhřáté troubě asi 30 minut, dokud žemlovka nezíská krásnou zlatohnědou barvu. Hotovou žemlovku můžete posypat moučkovým cukrem nebo podávat s ovocným kompotem či šlehačkou. Parádní žemlovka je skvělým řešením pro ty, kdo chtějí využít zbylé pečivo a přitom si dopřát sladkou pochoutku plnou vánoční atmosféry.
Ušetřete peníze i čas a udělejte si parádní žemlovku ze zbytků vánočky
Můžete si z nich udělat skvělou žemlovku, která vás potěší a navíc ušetří peníze i čas. Stačí nakrájet zbytky vánočky na plátky a rozložit je do zapékací formy. Poté připravte směs mléka, vajec, cukru a vanilkového extraktu a zalijte jimi plátky vánočky. Nechte chvíli odpočinout, aby se směs vsákla do pečiva, a pak dejte formu do trouby na 180 stupňů Celsia asi na 30 minut. Po upečení můžete žemlovku posypat moučkovým cukrem nebo podávat s ovocným kompotem.
Tato jednoduchá receptura je skvělým řešením pro využití zbytků sladkostí po Vánocích. Navíc si takto udělanou žemlovku můžete dát k snídani nebo ji podávat jako dezert ke kávě či čaji během dne. Ušetřené peníze za nový dortík nebo sladkosti pak můžete investovat třeba do nákupu dalších potravin či drobných radostí pro sebe či své blízké. Takže neváhejte a využijte zbytky vánočních dobrot k přípravě chutné žemlovky, kterou si můžete dopřát i po Vánocích!