Ne každý vyznává tradiční kuchařské techniky. Moderní doba si navíc žádá unikátní styl vaření. A právě anglický kuchař a majitel třemi Michelinskými hvězdami oceněné restaurace s názvem The Fat Duck, Heston Blumenthal, vám chce rozšířit obzory a ukázat zcela jiný způsob vaření.
Navštivte experimentální svět Hestona Blumenthala, který byl za své zásluhy v gastronomii oceněn Řádem britského impéria a naučte se pod jeho vedením připravovat lahůdky, které předpokládáme, že jste ještě neochutnali.
Co je molekulární gastronomie? Zde je definice podle Wikipedie
Molekulární gastronomie je moderní způsob přípravy jídel, který využívá běžných surovin společně s chemickými postupy. Využity jsou chemické látky a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.
Premiérové pořady s Hestonem Blumenthalem uvidíte od 26. 2. na Mňam TV.