Zdravá asijská jídla rostou na popularitě a je to převážně díky zdravým pokrmům, na které si Asiati potrpí. Jejich kuchyně by se dala označit za jednu z nejzdravějších, které nalezneme ve světě. Pokud jste jídla z Asie ještě neměli možnost doposud ochutnat, je nejvyšší čas změnit názor. Zajímá vás, proč jsou tyto pokrmy tak chutné a zdravé?
Zdravá asijská jídla
Asijská jídla se mohou pyšnit především svou čerstvostí. Právě čerstvost dodává jídlu obrovskou hodnotu, kterou si mnoho strávníků neuvědomuje. Kromě toho mají Asiati rádi nadměrné množství zeleniny, což poznáte na první pohled. V neposlední řadě nepoužívají zbytečně velké množství cukrů, a to ani do sladkých pokrmů. Na závěr jsou jejich jídla připravovaná na páře nebo pomocí metody rychlého opečení. Asijská jídla se v první řadě neobejdou bez kokosového mléka, sójové omáčky a rýže. Jedná se o tři nejzákladnější ingredienci Asie.
Jako první bychom vás rádi seznámili s pokrmem Bun Bo Nam Bo. Tento pokrm pochází z Vietnamu, ale jistě ho budete moct ochutnat i v jiných asijských městech. Pokud nevíte, co si máte pod tímto jídlem představit, rádi vás s ním seznámíme blíže. Bun Bo Nam Bo je jinými slovy pokrm, který je postaven na rýžových nudlích, hovězím mase, zelenině a bylinkách. Jak si můžete všimnout, právě zelenina a bylinky dodávají asijským jídlům tu správnou energii. Dalším lahodným pokrmem je gyoza neboli knedlíčky pocházející z Číny.

Gyoza aneb zdravý asijský pokrm
Zdravý asijská jídla jsou prakticky na každém rohu. Gyoza je připravována na páře a podobně, jako u předchozího pokrmu je ozdobená zeleninou a masem, které je připravováno chutně a přitom zdravě. Posledním naším jídlem je polévka Tom yum. V Thajsku je dostupná v téměř každé restauraci, protože se jedná o tradiční polévku s nudlemi. Do ní se následně přidává kari a kokosové mléko. Tom yum se dá mimo jiné označit také jako krevetová polévka.