Kromě základních kari past – žluté a červené, najdete v asijských obchodech také zelenou kari pastu. Připravuje se ze zeleného chilli, thajské bazalky, koriandru a listů z limetky. Pokud jste příznivci pálivého, vyzkoušejte tuto variantu, je nejpálivější z kari past a často bývá i sladší.
Ingredience:
- 250 g hovězí roštěné
- 50 g zelené kari pasty
- 150 g kokosového mléka
- červená cibule
- česnek
- zázvor
- červená paprika
- pórek
- jarní cibulka
- smažená cibulka
- jasmínová rýže
- olej
- cukr
- šťáva z limetky
Postup:
- Nakrájejte hovězí maso na nudličky. Orestujte, přidejte kari pastu a promíchejte. Zalijte kokosovým mlékem, vývarem a vařte, dokud maso není téměř měkké.
- Potom duchuťte cukrem, limetkou, rybí omáčkou.
- Přidejte zeleninu, chvíli povařte a nakonec zamíchejte bylinky. Těmi čerstvými také ozdobte talíř.