Pro ty z vás, kdo hledáte osvědčené recepty na polévky, představujeme naše oblíbené (nejen) podzimní polévky. Zasytí, dodají energii i vitamíny a zaručeně vám budou chutnat!
Ingredience:
- 1 kg celeru
- 1/2 litru zeleninového vývaru
- 400 ml smetany
- 4 velké cibule
- 120 g másla
- sůl
- pepř
- pažitka, petržel na ozdobu
Postup:
- Celer položte na pečicí papír na plechu a dejte péci na 3 hodiny.
- Potom na kousku másla orestujte oloupaný a na kostičky nakrájený celer a nasekanou cibuli. Zalijte vývarem a nechte chvíli povařit. Přilijte smetanu, znovu přiveďte k varu a nechte v ní rozpustit zbylé máslo.
- Směs rozmixujte ponorným mixérem.
- Ochuťte, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.