Přemýšlíte, čím dochutit omáčky nebo polévky? Místo toho, abyste kupovali směs koření, si můžete připravit vlastní. Zbytek čerstvé celerové natě, kterou nespotřebujete, jednoduše nasušíte. Kdykoli jí budete chtít vylepšit nějaký pokrm, najdete ji ve špajzu.
Ingredience
- čerstvá celerová nať (která vám zbyde po vaření)
Postup
1. Celerovou nať opatrně odřízněte z celeru. Odkrojte z ní část, kterou spotřebujete na vaření.
2. Zbytek celerové natě omyjte, nechte vykapat na papírové utěrce. Poté svažte provázkem a zavěste na suché místo, které není na přímém slunci. Nechte usušit.
3. Z natě odrolte usušené listy. Rozemelte je v mlýnku. Uložte do sklenice s víčkem na pozdější použití.
Další recepty ZERO WASTE najdete tady: