Uvařili jste brambory, všichni strávníci se nasytili a přesto jich v míse stále dost zbylo? Poradíme vám, jak je dále zpracovat. Možná jich příště záměrně uvaříte ještě víc a rovnou připravíte jídlo na druhý den.
Zapečené brambory se sýrem
Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou. Vyskládejte na ni vrstvu brambor, vrstvu uvařené brokolice, strouhaného sýru, hrášku nebo kukuřice. Jednotlivé vrstvy solte a pepřete. Zalijte smetanou. Navrch posypte sýrem a dejte zapéci.
Krokety
Namačkané brambory smíchejte buď s pečeným filé, vařenou zeleninou nebo jen s nastrouhaným sýrem. Ideální je čedar. Potom vytvarujte stejně velké kuličky osmažte ve vyšší vrstvě oleje na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Noky
Vařené brambory namačkejte a smíchejte je s vejci a celozrnnou moukou. Vytvarujte noky a několik minut je povařte. Podávejte s rajčatovou nebo smetanovou omáčkou.
Samosa
Toto plněné indiánské pečivo si jistě zamilujete! Sledujte náš web, přineseme vám recept.
Bramborová polévka
Každý z nás máme jako rodinné stříbro schovaný recept na tu nejlepší bramboračku. Tady máte tipy na ty nejlepší bramborové polévky od nás: Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka nakyselo, Bramborjinačka
Pečené plněné brambory
Uvařenou bramboru vydlabejte, můžete ji naplnit rýží, která vám také zbyla od oběda. Posypte slaninou, čedarem a dejte zapéci.
Vyzkoušejte další recepty ZERO WASTE: