Naše saláty si už neumíme představit bez pálivých růžových krasavic, tedy ředkviček. Nejsou pro slabší povahy, v ústech zanechají štiplavou příchuť, děti kolem nich chodí obloukem, dokud nevyrostou, nezmoudří a nezjistí, o co celá léta přicházely. Nejlépe chutnají na jaře, kdy je jejich sezóna.
Co uděláte s ředkvičkami, když je přinesete domů? Uložíte je do lednice a když je vytáhnete za pár dní, odříznete a vyhodíte jejich povadlé lístky? Příště z ředkviček hned odřízněte nať, ta jejich výdrž neprodlužuje. Ředkvičky uchovejte v ledničce nebo zpracujte.
Jak chutná ředkvičková nať:
- Překvapivě nepálí tak, jako samotná ředkvička
- Má neutrální chuť, hodí se tedy jako doplněk k něčemu výraznějšímu
Ingredience
- 200 g ředkvičkové natě (odhadněte)
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje extra virgine
- 100 g parmezánu
- 10 listů koriandru
- sůl
- pepř
Postup
1. Nať z ředkvičky pořádně omyjte v napuštěné vodě v umyvadle. Pokud byste ji myli pod tekoucí vodou, narušila by se struktura listů.
2. Z natí odtrhněte žluté a nevzhledné lístky a stonky.
3. Všechny suroviny dejte do mixéru a pomalu mixujte, až vám vznikne hladká směs.
4. Pesto použijte na těstoviny, nabídněte ho i svým dětem, budete mít u nich úspěch. Nebo se nám pesto osvědčilo do
sandvičů místo nezdravé majonézy.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ: