Na farmářském trhu jsme objevili červenou řepu i s natí a nedá nám to, abychom nepřišli na všechny způsoby, jak nať zpracovat. V minulém receptu jsme si vyzkoušeli tradiční polsko-litevskou polévku podávanou za studena, dnes zpracujeme listy červené řepy na způsob špenátu.
Ingredience
- 400 g listů červené řepy
- 3 stroužky česneku
- 3 velké cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- smetana na šlehání
- sůl
- pepř
Postup
1. Omyjte listy a nechte je na cedníku okapat.
2. Na másle zpěňte cibulku a když zezlátne, zaprašte ji dvěma lžícemi mouky. Přidejte prolisovaný česnek.
3. Vhoďte nakrájené listy červené řepy, zamíchejte a zalijte vodou.
4. Duste do změknutí. Nakonec zalijte podle množství smetanou, nechte problublat. Osolte a opepřete.
VYZKOUŠEJTE DALŠÍ ZERO WASTE RECEPTY: