Pokud vám zbudou brambory od oběda, zpracujte je v další jídlo. Budete mít tak o práci méně druhý den. Samosa je indický předkrm. Originálně se taštičky podávají na vegetariánský způsob, na jejich náplň můžete použít i směs mletého masa.
Ingredience
- 3 střední brambory
- 1 lžíce oleje
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 50 g mraženého hrášku
- 50 g mražené kukuřice
- 80 ml zeleninového vývaru
- kari koření
- sůl
- Na těsto: 250 g hladké mouky, 3 lžíce oleje, sůl
Postup
1. Osmažte cibuli, přidejte k ní cibuli a česnek, na tenko nakrájenou mrkev, špetku kari. Přilijte vývar a nechte cibuli změknout. Ve směsi nechte rozehřát hrášek, kukuřici. Na závěr vmíchejte brambory.
2. Smíchejte mouku a sůl, přidejte olej a 100 ml vody. Zpracujte v pevné těsto.
Zabalte do fólie a nechte na kuchyňské lince odpočinout 20 minut.
3. Vyválejte těsto a rozdělte do deseti stejných čtverců. Rozkrojte je napůl.
4. Na každý trojúhelník dejte náplň a zabalte ho.
5. Smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.
6. Nechte okapat na papírové utěrce.
Připravte si další recepty ZERO WASTE: