Pokud jste minulý týden zkoušeli náš recept na jogurt s karamelovou polevou, nejspíš jste si dobře otestovali úspěch svačinek do sklenic. Setkala se u vás doma tato varianta s úspěchem? Přinášíme vám další skvělý nápad – panna cottu s broskvovým přelivem.
1. Do menšího hrnce dejte smetanu se dvěma lžícemi cukru. Z vanilkového lusku stáhněte semínka tak, že jej podélně nakrojíte a vnitřek setřete nožem přímo do hrnce. Nakonec přidejte celý lusk a pomalu zahřívejte po dobu asi 5 minut.Ingredience
Postup
2. Plátky želatiny dejte do větší mísy z vodou a nechte je trochu nabobtnat. Ze zahřáté smetany vyndejte vanilkový lusk a vmíchejte želatinu, která se postupně rozpustí.
3. Hotovou směs přelijte do uzavíratelných skleniček, dejte chladit do lednice a připravte si broskvový přeliv. Oloupané a nakrájené broskve zasypte asi dvěma lžícemi cukru a lehce je rozvařte.
4. Jakmile želatina ve skleničkách trochu ztuhne, přidejte navrch trochu broskvového přelivu a nechte vychladit v lednici alespoň 4 hodiny.