Mléko obsahuje dva důležité prvky, vápník a fosfor, důležité pro správný rozvoj kostry a zdravé zoubky. Zakysané mléčné výrobky jsou zase prospěšné pro regulaci zažívání a podporu imunity. Jenže zkuste dětem do školy zabalit ke svačině obyčejný bílý jogurt a čekat, že ho nevymění za čokoládu od spolužáka. Raději do jogurtu přidejte karamelovou polevu se slaným máslem a buďte si jistí, že děti takový jogurt nevymění za nic na světě!
1. Připravte si karamel. Na pánvičce zahřívejte cukr s citronovou šťávou, dokud nevznikne tmavý karamel. Zahřejte smetanu a vmíchejte jí do karamelu mimo zdroj tepla. 2. Nechte znovu vařit po dobu asi jedné minuty, sejměte z plotny a přidejte nakrájené máslo. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. 3. Bílé jogurty dejte do uzavíratelných skleniček a polijte karamelem, nebo dejte karamel naopak do skleniček první a zalijte jogurtem. Stejně můžete postupovat také s oříšky a přidat je na začátku nebo na konci přípravy.Ingredience
Postup