Děti a luštěniny? Tohle spojení zní upřímně trochu nepravděpodobně. My vám ale ukážeme, že to tak být vůbec nemusí. Stačí luštěniny připravit tak, aby chutnaly neodolatelně a děti se díky nim těšily na velkou přestávku…počkat! Proč až na přestávku?
1. Předehřejte troubu na 190°C. 2. Vyndejte cizrnu z plechovky, propláchněte vodou a vysušte utěrkou. Vyložte plech pečícím papírem a pečte cizrnu v předehřáté troubě po dobu 45 – 60 minut. Měla by být lehce křupavá. 3. Po vytažení z troubu pokapejte cizrnu olivovým olejem a dalšími přísadami podle chuti. Med se skořicí – 1 lžička skořice, špetka muškátového oříšku, ¼ lžičky mořské soli, 2 lžíce medu.
Česnek s parmezánem – ¼ šálku strouhaného parmezánu, 1 lžička mletého česneku, špetka pepře, ½ lžičky mořské soli.
Směs koření – ½ lžičky červené papriky, ½ lžičky mletého česneku, ½ lžičky mletého kmínu, špetka pepře, ½ lžičky mořské soli.Ingredience
Postup
Poznámky