Pokud ve svém jídle sníte velké množství nezdravých tuků, může vám to způsobit ucpání cév. Krev jimi tedy proudí s velkými obtížemi. Kvůli malému množství krve v cévách jimi prochází méně kyslíku. To zase může vyvolat mozkovou mrtvici nebo infarkt myokardu. Dejte si tedy pozor na zbytečný příjem nebezpečných tuků a raději je odstraňujte.
Mezi nevhodné tuky v potravinách, které způsobují zdravotní problémy, patří sádlo, tučné maso, tučné mléčné výrobky, ale i kokosový nebo palmový olej. Tyto výrobky obsahují nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v těle. Ten se následně usazuje na stěny cév.
POKUD JSTE ZVYKLÍ ODEBÍRAT TUK Z OMÁČEK LŽÍCÍ, ZDE JSOU EFEKTNĚJŠÍ ZPŮSOBY:
- Na omáčku či polévku položte list hlávkového nebo ledového salátu. Tuk do sebe vtáhne. Pokud je to potřeba, opakujte tento postup s dalšími listy.
- Poté, co polévku uvaříte a vypnete pod ní sporák, vhoďte do polévky kostky ledu. Kapky tuku se na nich srazí. Kostky vyndejte ještě před tím, než se začnou rozpouštět.
- Místo ledu můžete do polévky nalít syrový bílek. Během vaření do sebe natáhne tuk. Bílek poté vyhoďte.