Postup přípravy pizzy:
- Droždí smíchejte s cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Nechte odstát přikryté 10 minut.
- Ve velké míse smíchejte mouku, kvásek, olej, vlažnou vodu tak, aby těsto mělo správnou konzistenci. Vody ohřejte cca 350 ml, přidávejte postupně. Případně přidejte i mouku.
- Těsto poprašte mouku, přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout hodinu.
- Rajčata nakrájejte na malé kousky, společně s oregánem a sladkou paprikou je dejte vařit. Nechte probublat, dochuťte. Můžete nebo nemusíte rozmixovat dohladka.
- Těsto rozdělte na čtyři části, rozválejte. Potřete rajčatovou omáčkou. Navrch pokládejte plátky mozzarelly, šunky, nastrouhaným sýrem. Pečte cca 25 minut, dokud nebudou okraje krásně vypečené.