Luxusní dezert jen z několika málo ingrediencí – to je recept na naše čokoládové fondue. Slovo „fondue“ znamená v překladu „roztavený“. Původně se jednalo o jídlo připravené ze sýra roztaveného na ohni. Až teprve později vznikla sladká obdoba tohoto pokrmu, který si dnes vychutnáme.
Ingredience
- 200 g vysokoprocentní hořké čokolády
- 1 a půl kelímku smetany ke šlehání
Postup
1. Přiveďte vodu k varu v nízkém hrnci. Voda má dosahovat do výšky cca 5 cm.
2. Do užšího, vyššího kastrůlku nalámejte čokoládu, zalijte ji smetanou a za stálého míchání ji ve vodní lázni rozmíchejte.
3. Do čokolády hned namáčejte buď banán, kuličky hroznového vína napíchané na párátka, jablko, sušenky nebo anglické marshmallows.
Poznámky
Pokud jste milovníci fondue, zvažte nákup speciální misky na fondue, která je zespodu zahřívána svíčkou a čokoláda vám tak neztuhne.