Ovesné vločky nemusejí být vždy jen nudné a chutnat „opravdu velmi“ zdravě. 🙂 My si z nich tentokrát připravíme lahodný dezert, který díky své vláčnosti a neodolatelné chuti čokolády dokáže prozářit jakýkoliv pošmourný den.
Ingredience
- 5 lžic másla
- ½ hrníčku třtinového cukru
- 3 lžičky vanilkového cukru
- 3 hrníčky ovesných vloček
- 100 g kvalitní čokolády
- ½ hrníčku arašídového másla
Postup
1. Vyložte plech pečicím papírem. Na mírném plameni rozpusťte máslo s cukrem. Poté vmíchejte ovesné vločky a povařte cca 4 minuty, dokud se směs zcela nespojí.
2. Na čokoládovou polevu povařte arašídové máslo společně s čokoládou. Na plech rovnoměrně rozprostřete vločkovou směs, uhlaďte a zalijte polevou.
3. Nechte v ledničce ztuhnout přes noc.