Neodolatelně čokoládový a rychlý, takový je náš oblíbený dort, který připravujeme, když zrovna nestíháme a na který vám dnes přinášíme recept. Pokud ho nesníte hned poté, co v ledničce ztuhne, vydrží vám v ní čtyři dny.
Ingredience
- balíček čokoládových sušenek bez náplně
- 150 g hořké čokolády
- 150 g mléčné čokolády
- 1 smetana, nejméně 33 %
- 70 gramů másla
Postup
1. Sušenky rozdrťte buď v robotu nebo pomocí válečku na těsto. Zapracujte do nich 4 lžíce másla a vytvořte konzistentní těsto.
2. Těstem pokryjte dno i stěny koláčové formy a dejte vychladit do lednice.
3. Vytvořte si náplň: Do kastrůlku nebo žáruvzdorné mísy nalámejte čokoládu. V jiném rendlíku rozehřejte šlehačku s máslem a míchejte, dokud směs nezačne bublat. Nechte zchladit a poté čokoládou přelijte vytvořené těsto. Zcela vychladlé dejte do ledničky, nejméně na čtyři hodiny.