Pokud jste „foodie“, jak se patří, z návštěv nově otevřených podniků, se stal váš koníček a také jistě netrpělivě čekáte na nové trendy, které se objeví v gastronomii. Loňský rok jsme fermentovali nefermentovatelné, sypali si matcha prášek do všech nápojů… Co vás nesmí minout toto léto?
Oříškové máslo ustupuje tahini
Do povědomí širší veřejnosti se oříškové máslo dostalo díky Elle Woodward. Připravíte ho z mandlí, lískových nebo vlašských ořechů, a je to opravdu lahůdka. Pokud už jste všechna zmiňovaná másla ochutnali, začněte jako ti největší foodie, ochucovat svá jídla pastou tahini. Připravuje se velmi jednoduše. Potřebujete jen sezamová semínka, olivový olej, případně sezamový olej a sůl. Semínka opražíte na pánvi, potom je v mixéru rozmixujte dohladka, nakonec osolíte.
Vegetariánské a veganské hamburgery
Maso v housce nefrčí už dávno. Trendy je zelenina v housce! Říkáte, že to byste nikdy nejedli, že to bude suché a bez chuti? Omyl! Vznikají nové a nové recepty na vegetariánskou a veganskou podobu burgerů, na kterých si pochutnáte ještě víc než na masových burgerech. Orientujte se podle recenzí a experimentujte!
Nové zmrzlinové příchuti
Co by bylo léto bez zmrzliny? A na co by se foodies měli v létě těšit víc než na jejich nové příchutě? Už jste měli levandulovou, kopřivovou, parmezánovou, rýžovou nebo rebarborovou zmrzlinu? Jestli jste po všech těch chutích přeslazení, není nic jednoduššího, než si vyrobit zmrzlinu doma. Všechny přísady budete mít pod kontrolou.