Není polévka, jako polévka. Na každou polévku svým způsobem existuje několik receptů. Záležet bude na vás, jestli se přikloníte k náhražkám nebo si budete chtít připravit opravdu kvalitní polévku. Pokud dáváte přednost kvalitní a poctivé polévce, pak by podle toho měly vypadat převážně ingredience a následně i recept. Jedině tak docílíte kvalitní a poctivé polévky.
Jaké ingredience zakoupit pro gulášovou polévku?
I u ingrediencí platí, že by měly být kvalitní. Zkuste se nedívat na cenu a projednou zakoupit opravdu kvalitní ingredience. Uvidíte, že polévka bude mít zcela odlišnou chuť, než na kterou jste zvyklí. Čas od času není na škodu si dopřát poctivou a kvalitní polévku. Zvlášť u gulášové polévky platí předchozí heslo o to více. Pokud bude gulášová polévka kvalitní, nebudete s největší pravděpodobností připravovat ani druhý chod. Samotná polévka vás totiž nasytí. Víte, jaké ingredience je zapotřebí koupit pro gulášovou polévku?
Na poctivou gulášovou polévku budete v první řadě potřebovat přibližně 700 g hovězího předního masa. Nezávisí na tom, jestli půjde o krk nebo loupanou plec. Dále je nutné zakoupit 450 g cibule, 65 g sádla a 65 g másla. Pokud chcete docílit vynikající chutě, budete se muset zaměřit mimo jiné i na nejmenší detaily. O čem je řeč? Zapomenout se nesmí ani na celý kmín (1 lžička), mletou sladkou papriku (2 lžíce) a rajský protlak (1 lžíce). U rajského protlaku se dívejte na jeho kvalitu. Čím kvalitnější produkt, tím chutnější gulášová polévka. Jak již bylo zmíněno, na malých detailech záleží.
Jaké zbývající ingredience dokoupit?
V neposlední řadě budete muset mít k přípravě gulášové polévky také hovězí vývar (1,25 litru), 900 g brambor, česnek, majoránku a sůl. Pochopitelně se nic nestane, přidáte-li také namletý pepř. To už bude záležet na chuti. Pomocí výše uvedených ingrediencí si dokážete doma připravit kvalitní a poctivou gulášovou polévku.