Každý by si rád čas od času připravil jídlo, které zabere pár minut. Pokud i vy přemýšlíte poměřně často nad tím, jaké rychlovky si doma připravovat, již nemusíte. Prvním tipem je chilli con carne. Doba přípravy vám nezabere ani hodinu vašeho času. Proč si tedy nedopřát v domácím prostředí chutný pokrm, který ocení celá vaše rodina? Pojďme se podívat na samotné ingredience a recept.
Připravte si doma chilli con carne
S největší pravděpodobností s námi budete souhlasit, že se žádný recept neobejde bez potřebných ingrediencí. Co se týče chilli con carne, připravte si 2 cibule, rajský protlak, konzervu loupaných rajčat, 3 stroužky česneku, hořkou čokoládu, lžičku chillu, lžíci oregana, olej, pepř, sůl a v neposlední řadě také 500 g mletého hovězího masa. U hořké čokolády si vystačíte s třemi čtverečky. Po koupi výše uvedených ingrediencí se můžete pustit do přípravy pokrmu chilli con carne. Jak jsme již naznačovali v předchozím odstavci, příprava pokrmu vám nezabere ani hodinu času.
Vezměte si cibuli, kterou nakrájíte nahrubo. Tu poté opečete na oleji, a to do doby, než chytí zlatou barvu. Jinými slovy by cibule měla být opečená dozlatova. Po zpracování cibule můžete přidávat mleté hovězího maso. Kromě masa přidáme dle své chuti také sůl a pepř. Následně ingredience mícháme. Maso by mělo na pánvi chytnou hnědou barvu. Je důležité přidané ingredience opravdu míchat. Jedině tak bude konečný výsledek stoprocentní a chutný. Jakmile má maso hnědou barvu, můžete se posunout na další fázi přípravy tohoto pokrmu.
Dokončující práce
Po dokončení masa přidáme rajský protlak a rajčata s nálevem. Chvíli vyčkáme a následně přidáme také tři čtverečky hořké čokolády a česnek. Nyní vaříme přibližně 15 až 25 minut. V neposlední řadě přidáme zbývající ingredience, mezi které patří například chilli, oregano a fazole. Po přidání ingrediencí promícháme a můžeme začít servírovat.