Ovocný koláč s tvarohem je jednoduchý recept, který si dokážete připravit během jednoho odpoledne u televize. Máte s partnerem odpoledne pro sebe a chtěli byste si k filmu dopřát vynikající koláč? Nyní už nemusíte hledat jinde. Připravte si ovocný koláč s tvarohem. Veškeré potřebné ingredience, a to včetně samotného postupu vám sdělíme níže.
Jak připravit ovocný koláč s tvarohem?
Jako první se společně podíváme na potřebné suroviny. Ačkoliv se budeme opakovat, suroviny jsou pro tvorbu pokrmu úplným základem. Snažte se vybírat z kvalitních surovin. Jedině tak si zajistíte prvotřídní ovocný koláč s tvarohem. Jaké suroviny tedy budete potřebovat? Připravte si 1 hrnek pšeničné polohrubé mouky, 0,5 hrnku cukr moučky, 100 g másla, 0,5 bal kypřicího prášku do pečiva, 500 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 200 ml mléka, 0,5 hrnku moučkového cukru, 1 ks vanilkového cukru, 1 ks pudinkového prášku s příchutí vanilky a 150 g mraženého lesního ovoce.
V této fázi se můžeme pustit do přípravy pokrmu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů celsia a mezitím si připravíme dortovou formu. Tu vyložíme papírem, jež je určený k pečení. Dále si vypracujeme drobenku, a to z cukru, másla, kypřicího prášku a mouky. Jakmile máte drobenku hotovou, nasypete ji na dno formy. Nyní smícháme suroviny určený k tvorbě náplně. Náplň poté natřeme na drobenku, kterou máme ve formě a následně ještě znovu posypeme drobenkou. Ovocný koláč s tvarohem je téměř hotov. Jak jej dokončit a užít si následně vynikající pokrm?
Dokončete ovocný koláč s tvarohem
Ovocný koláč s tvarohem je připraven. Necháme takto péct po dobu asi 45 minut. Teplotu ponecháme na 180 stupních celsia. Hotový ovocný koláč s tvarohem poznáte podle toho, že získá světlezlatou barvu. Po vyndání je potřeba nechat ovocný koláč s tvarohem vychladnout ve formě. V žádném případě koláč nevyndávejte z formy. Tento proces můžete udělat až po vychladnutí.