Exoticky znějící Caponata je jídlem oblíbeným na Sicílii. Vyzkoušejte ji a určitě si ji zamilujete také. Připravuje se ze zeleniny a je plná vitamínů. Správná volba, když si chcete dát k obědu nebo k večeři něco lehkého.
Ingredience
- 1 velký lilek
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 300 g rajčat
- 3 stroužky česneku
- kapary
- bílý vinný ocet
- olivový olej
- zelené olivy
- sůl
- pepř
Postup
1. Lilky oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte a nechte odpočinout na rozložené utěrce. 2. Poté lilky společně s nakrájenou cuketou opečte na olivovém oleji. Přidejte k nim cibuli na kolečka a česnek. 3. Zalijte octem a přidejte nakrájená rajčata, kapary a olivy. 4. Přikryté povařte 15 minut na mírném plamenu, poté dochuťte a podávejte s čerstvou bagetou.